Verhalen uit de Decamerone van Giovanni Boccaccio

door: Veerle Ernalsteen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 16 jr / volwassenen
Speelduur
50-60 min
Categorie
Prijzen
1 voorstelling: € 400,=
2 voorstell. : € 650,=
3 voorstell. : € 800,=
excl reiskosten
excl 6% BTW
school max 100 lln

Veerle Ernalsteen

Fris, eigenzinnig en met humor Veerle Ernalsteen brengt sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken. Ze behoort tot de top vertellers in Vlaanderen.

Veerle Ernalsteen

 

 

 

 

 

 

Verhalen uit de Decamerone van Giovanni Boccaccio

In een even sappige en schelmse taal en toon vertelt Veerle uit de ongekuiste tekst over verliefde Madonna’s die niet op hun mondje zijn gevallen, merries zonder staarten, pastoors die achter de boerinnetjes aanzitten.

13 48 … De Zwarte Dood heerst in Firenze. Zeven jonge vrouwen en drie jonge mannen ontmoeten elkaar in de kerk Santa Maria Novella. Ze besluiten de stad te ontvluchten en op het platteland te wachten tot de pestepidemie is uitgewoed. 10 dagen leven ze in quarantaine. Om de tijd te doden, eten ze, dansen ze, én…. vertellen ze elkaar verhalen over het menselijk vernuft, improvisatievermogen en de liefde, ook de lichamelijke!

Deze verhalen zijn in sappige taal opgeschreven door Giovanni Boccaccio en staan sindsdien bekend als de ‘Decamerone’, nog steeds een van de beroemdste boeken uit de Italiaanse literatuur.

In een even sappige en schelmse taal en toon vertelt Veerle Ernalsteen uit de Ouditaliaanse ongekuiste tekst over verliefde Madonna’s die niet op hun mondje zijn gevallen, merries zonder staarten, pastoors die achter de  boerinnetjes aanzitten, kraanvogels met een ongewoon aantal poten…

 

Zie ook