Toveren met taal

door: Adrie Gloudemans
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 4 jaar
Speelduur
dagprogramma met gastlessen
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
hele dag € 450,=
met 2 personen € 850,=
excl € 50,= reiskosten en 6% BTW

Adrie Gloudemans

Naast het vertellen van verhalen in zijn energieke, humoristische, bijna clowneske stijl waarbij hij de zaal op zijn kop zet, ontwikkelt hij als Consulent Taalvorming programma’s voor de leerlijn Taal en Literatuur in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit.

Toveren met Taal


Leerlijn Taal en Verhaal in de klas.
Programmaonderdelen voor een leerlijn Taal en Literatuur in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit (luisteren, vertellen, lezen en schrijven).

Naar aanleiding van een kort verhaal (receptie), ga ik met de kinderen in gesprek. Daarbij werk ik volgens de principes van Taalvorming. De kinderen praten over hun eigen belevingen en ervaringen. Samen gaan we op zoek naar hun verhaal. (onderzoeken/reflecteren).

Door te vertellen, tekenen en schrijven geven ze vorm aan hun eigen persoonlijke verhaal (reflecteren/creëren).We bedenken samen een manier om de verhalen te presenteren: vertellen, voorlezen, tentoonstelling, muziek, (digi)-boek etc. (creëren/presenteren).

Dit kan als project, als eenmalige activiteit of binnen de lessen luisteren en spreken en de lessen stellen van de taalmethode, bij nieuwsbegrip of binnen een thema van wereldverkenning. Maar ook in de ateliers of elders in het programma van cultuureducatie (literatuur/drama/media).

Samen met de school (en aanbieder cultuureducatie) ontwikkel ik desgewenst een leerlijn Taal en Literatuur voor de groepen 1 t/m 8 die beantwoordt aan de doelstellingen van Cultuureducatie met Kwaliteit, die veel ruimte biedt voor andere (kunst)disciplines en die vakoverstijgend en leerstof-vervangend is.

 

LEEFTIJD vanaf 4 jaar – dagprogramma met gastlessen

Zie ook