Reintje de Vos

door: Bastiaan de Zwitser
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
6+/ 9+/ Volw
Speelduur
40 min
Categorie
Prijzen
1 x 40 min: € 450,=
2 x 40 min: € 750,=
3 x 40 min: € 925=

excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW

School: max 100 lln
Theater max 200 lln

Bastiaan de Zwitser

Is vanaf september 2020 niet meer als Verhalenverteller te boeken

 

Een ambachtelijke verhalenverteller met een achtergrond als toneelschrijver en acteur. Een fijn gevoel voor taal. Hij spint met gemak de draad van de mooie oude sagen en sprookjes. Als acteur en gids werkt hij in het Spoorwegmuseum en als verteller is hij een welkome gast op festivals, in musea en op scholen.

 

Reintje de Vos

“Haan, weet jij wat ‘Coq au Vin’ is?”
“Geen idee Vos, mijn beste kerel. Leg uit.”
“Dat laat zich het beste uitleggen bij een wijntje…”

Reintje Vos heeft de poppen aan het dansen met zijn schelmenstreken en Leeuw stuurt zijn makkers om hem te halen. Maar Reintje is en blijft de sluwste van de dieren. Pas wanneer zijn eigen familie in gevaar raakt, wordt het ook voor hem spannend.

Bastiaan de Zwitser heeft de klassieker “Van den Vos Reynaerde” bewerkt tot een vrolijk en schalks dierenverhaal. Een verhaal wat voorbeeld staat voor het archetype van de ‘Trickster’ die de gevestigde normen en waarden ondervraagt.

 

 

“Zeer innemende verteller en stijl, helder, rijk in taal, goede spanningsboog en dynamiek, humorvol, minimale middelen nodig, fijne voorstelling voor een brede groep.”

“De kinderen en volwassenen in de zaal vonden het geweldig. Het was te merken dat de maker de voorstelling vaker gedaan had, waardoor hij soms een grapje ‘onderling’ kon maken met het publiek.”

Zie ook