OOGENTROOST

door: Ayşegül Karaca
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Vanaf 15 jaar  
Speelduur
60 min 
Categorie
Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen

Ayşegül Karaca

Ayşegül Karaca, een jonge Turks-Nederlandse actrice en zangeres, is geboren met een oogafwijking waardoor zij door het leven gaat met een zicht van twintig procent. Zij ziet wazig; net zoals wij onder water zien. Ayşegül groeide op in Schiedam, in een gezin waarin ze moest opboksen tegen de eeuwenoude mannencultuur en waar uithuwelijking nog de norm was. Zij koos een andere weg en verloor al jong haar hart aan het theater en de muziek. In 2019 ging haar eerste solovoorstelling, Ik zie, ik zie wat jij niet ziet in première en in 2021 volgt Oogentroost. Haar voorstellingen kenmerken zich door de lichte en levenslustige manier waarop de zware thema’s over het voetlicht brengt.  

OOGENTROOST

Aysegül Karaca Oogentroost

Een voorstelling over een slechte start en een groot hart 

Ayşegül Karaca is twintig procent van de wereld geschonken, zo slecht zijn haar ogen. Maar waar haar ogen twintig procent opvangen, vangt haar hart de volle honderd, of nóg meer?

Ayşegül, een jonge Nederlands-Turkse theatermaker, groeide op in een gezin met huiselijk geweld. In Oogentroost vertelt en zingt ze met een flinke dosis humor over dit lang verborgen familiegeheim. Met de nodige zelfspot en keihard positivisme laat zij zien dat ze niet blijft hangen in pijn en verdriet maar haar blik op de horizon richt en iedereen in haar hart sluit.
 

Voor Oogentroost breekt Ayşegül met de beklemmende traditie om de vuile was binnenkamers te houden. Samen met Sophie Kassies en Saman Amini verwerkt ze haar ‘vuile was’ en veerkracht tot een niet te missen one-woman show. 

Spel Aysegül Karaca
Regie Celil Toksöz
Script Sophie Kassies en Aysegül Karaca
Compositie Jeroen Sleyfer
Liedteksten Saman Amini, Jeremy Baker, Leovegildo Vieira
Muzikanten Emine Bostanci, Roel Goedhart
Regieassistent Elena Serrano Gonzale

Zie ook