Het geheim van de herders op het zand

door: Niels Brandaan Cotterink
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 8 jaar/ volwassenen
Speelduur
45 min
Categorie
Corona Proof, Cultuureducatie, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
1 x 45 min € 450,=
2 x 45 min € 750,=
3 x 45 min € 1050,=

In theater
1 x 45 min: € 600,=
2 x 45 min: € 900,=
3 x 45 min: € 1200,=

excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW

School max 120 lln
Theater max 150 lln

Ook Corona proof ingekorte versie
kan 3-5 x/dag 30 min voor kleine groepen leerlingen

Niels Brandaan Cotterink

een bevlogen en begenadigd vertelkunstenaar
Niels is verhalenverteller en theatermaker. Een meester in de vertelkunst die voor velen een inspiratiebron is gebleken. Met zijn tomeloze verbeelding en fijnzinnig vakmanschap, verovert hij al 25 jaar de harten van zijn publiek.  De voorstellingen die Niels maakt, zijn filosofisch getint en net zo divers als de verhalen die hij vertelt. Niels genoot zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht. In 2010 richtte hij huis Brandaan op, voor vertelkunst en verbeelding, waar hij samen met anderen de kunde van het vertellen onderzoekt, uitdraagt en doceert.

 

Het geheim van de herders op het zand

Een meeslepende erfgoedvoorstelling over het ontstaan van het Nederlandse hoogland waarin de kinderen worden meegenomen in de wereld van de boeren en herders die lange tijd zelfredzaam samenleefden met de natuur.

We reizen terug in de tijd naar 1873, naar een klein buurschap op de hei. Daar waar herder Jan, met zijn kudde schapen, de Flintenweg verspert voor de postkoets van voerman Amor. De herbergier voorkomt dat de mannen op de vuist gaan en neemt ze mee naar zijn herberg. Daar laat herder Jan zich de sage ontvallen, die de herders ruim 400 jaar geheim wisten te houden; een wonderlijk verhaal dat tot op de dag van vandaag inzicht en antwoorden geeft op een zelfredzaam samenleven.

 

In deze voorstelling brengt Niels de sage tot leven die de herders in het geheim, samen met de herdersstok, van herder op herder hebben overgedragen

 

Met lesbrief

Zie ook