Mr Anansi leert de wereld lachen

door: Wijnand Stomp
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
3-6 jr/ 6 - 12 jr/ volwassenen
Speelduur
30-45 min. of 60-90 min
Categorie
Cultuureducatie, Digitale Film versie, Theater,
Prijzen
1x 30 - 45 min = € 450,=
2x 30 - 45 min = € 825,=
3x 30 - 45 min = € 1125,=
excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW
Schoolvoorstellingen (max 120 leerl.)

Theater € 750,=
(inclusief Technicus)

eigen geluid mee

vanaf 12 jaar/volwassenen
1x 60 - 90 min = € 650,=
2x 60 - 90 min = € 1100,=
3x 60 - 90 min = € 1500,=
excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW

Wijnand Stomp

Dé theatrale Anansi-verteller

Wijnand Stomp, alias Mister Anansi, is humoristisch, ondeugend en een tikkeltje wijs. En hij is Story Comedian, Pearl of the Dutch Caribbean ‘Art & Literature’ en verteller van het jaar 2013. Kortom één van de beste theatrale vertellers van Nederland.
Razendsnel wisselend van personages en in een stroomversnelling van verhalen met nieuwe en oude Anansi-liedjes vertelt Wijnand waarom hij doet wat hij doet en waarom hij dat doet. Een tipje van de sluier… het is allemaal de schuld van zijn oma die hem ooit de bijnaam ‘Anansi-mannetje’ gaf.
Weten hoe dit precies zit? Ontdek het zelf. Luister, geniet en lach je suf tijdens de Mister Anansi leert de wereld lachen.

 

Vrolijk verteltheater met Anansiverhalen & liedjes

Door Wijnand Stomp verteller van het jaar 2013
De tijdloze uitstraling van het klassieke spinnenmannetje weet verhalenverteller Wijnand op originele wijze te mixen met eigentijdse avonturen. In deze voorstelling zit Wijnand zijn Oma ook in verweven.

Anansi de spin vindt het maar niks dat alle verhalen in de wereld de verhalen van Nyankopon worden genoemd. Wie Nyankopon is? Dat is een Afrikaanse hemelheer! Op een dag heeft Anansi een slim plan: hij gaat Nyankopon vragen of al die mooie verhalen niet zijn naam mogen dragen. Stel je voor, Anansiverhalen. Hij ziet het helemaal voor zich… Nyankopon moet vreselijk lachen om de kleine spin:

‘Hahaha, jij wilt dus dat het jouw verhalen worden? Wie denk jij wel dat je bent, Anansi? Mijn verhalen zijn eeuwenoud en heel erg waardevol voor de mensheid. Daarom bewaar ik ze!’

Maar Anansi is niet voor niets helemaal langs een spinnendraadje naar de hemel geklommen. Uiteindelijk stemt Nyankopon toe, op voorwaarde dat de kleine spin drie levensgevaarlijke opdrachten uitvoert.

Anansi is een mythische spin uit volksverhalen uit West-Afrika en de Caraïben. Kenmerkend voor de Anansi-verhalen is dat Anansi zijn tegenstanders steeds te slim af is.

De oorspronkelijke Anansi-verhalen komen uit Ghana in West-Afrika. ‘Anansi’ betekent ‘spin’ in de taal van de Ashanti. De verhalen zijn meegereisd in de hoofden van de tot slaafgemaakten en verspreid over het hele Caribisch gebied, waar de verhalen deel uit gingen maken van de cultuur van onder andere Suriname, de Nederlandse Antillen en Jamaica.

Zie ook