Latijns Amerikaanse kerstverhalen met muziek

door: Nilo Berrocal
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
v.a. 4jr/ 6 jr / volw
Speelduur
plm 20- 40 min/ verhaal
Categorie
Prijzen
1 x 30-45 min € 420,-
2 x 30-45 min € 740,-
3 x 30-45 min € 1100,-
Excl Reiskosten € 50,=
excl 6% BTW

Nilo Berrocal

Cabaretesk verteltheater van Nilo Berrocal omlijst met vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek Verhalenverteller Nilo Berocal met Latijns Amerikaanse kerstverhalen voor alle leeftijden, kan schoolbreed voor de viering van het kerstfeest bij u op school. Nilo Berrocal neemt ons mee op reis naar werelden waar we normaliter nooit zouden komen. Hij jongleert met woorden, en het geluid van een bamboefluit verandert in de stem van de wind.

 

Latijns Amerikaanse Kerstverhalen

De Bamboefluitspeler
Een kerstverhaal in Zuid-Amerikaanse sfeer van meesterverteller Nilo Berrocal.

Elk jaar rond kerst maken de bewoners van het dorp zich klaar voor het feest. Zoals elk jaar is Don Jesús luid en duidelijk aanwezig op de straten en de pleinen; met zijn bamboefluit en zijn trommel speelt hij vrolijke traditionele kerstmuziek. Maar dit jaar heeft de Gouverneur verboden om live-muziek te spelen. Vanaf nu zal tijdens de kerstdagen de muziek weerklinken via de grammofonen die hij op de pleinen heeft laten plaatsen. De politie neemt trommel en bamboefluit in beslag, maar Don Jesus, koppig als hij is, zal een list bedenken om toch zijn fluit op kerstnacht te laten weerklinken.

Rico Rocoto de kok
Een Latijns-Amerikaans Kerstverhaal.
Iedereen weet het: in de hele streek is er geen betere kok dan Rico Rocoto. Jarenlang zorgt hij er voor dat er in het weeshuis lekker wordt gegeten, maar op een dag krijgt hij een aanbod die hij niet kan weigeren. Hij vertrekt naar het huis van de rijke familie Villanueva, waar elke dag rond de tafel feest wordt gevierd. De arme kinderen van het weeshuis moeten genoegen nemen met armzalige, waterige soepjes. Een week voor kerst wordt Rico ontslagen; een nieuwe kok is vanuit de grote stad gekomen. Rico is alleen en verdrietig en weet zich geen raad maar dan krijgt hij een droom, een fantastische droom.

Ook vanaf 4 jaar

Kerst in de Andes
Rond kerst is het de slechtste tijd om de bergen in te gaan, maar de Nederlandse wandelaarster had al jaren van te voren haar reis gepland en niets kon haar weerhouden. Het is regentijd en de wegen zijn onbegaanbaar. Door een samenloop van omstandigheden belandt zij midden in de kerstviering van een bergdorp. Haar onverwachte verschijning veroorzaakt verwarring onder de indianen; de vreemdelinge krijgt een belangrijke rol tijdens het kerstfeest. Nooit gedacht dat er een plek was waar kerst zo intens en vurig gevierd zou worden.

Deze verhalen kan Nilo afwisselen met andere korte kerstverhalen. De lengte van de verhalen kan aangepast worden aan de wensen

Zie ook