Koning Arthur en Lady Ragnell

door: Christina Millet
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassenen
Speelduur
30 min
Categorie
Prijzen
Met andere verhalen
1 x 30 min: € 300,=
2 x 30 min: € 500,=
excl €50,= reiskn
excl 6% BTW

Christina Millet

Vertelt met hart en ziel en weet jong en oud te betoveren.
Vertelster Christina heeft jarenlang ervaring als verteller en runt haar eigen Nasrudin Verteltheater in Deventer. Uit haar reizen langs de oude Zijderoutes haalde zij inspiratie voor haar pakkende Oosterse vertellingen. Op 13 maart 2015 won ze de landelijke vertelwedstrijd De Grijze Kanarie.

Gertjan Adema brengt met zijn klassieke gitaar spanning en verbinding in het verhaal. Zijn muziek variëert van improvisaties tot rock.

 

Koning Arthur en Lady Ragnell

De jonge, onstuimige koning Arthur wordt in een naburig koninkrijk betrapt bij een aanranding. Hij moet, om het doodvonnis te ontsnappen,  binnen een jaar het antwoord komen brengen op de vraag: wat is het wat vrouwen werkelijk willen?
Hij denkt dat het en fluitje van een cent is, maar niets blijkt minder waar! Ten einde raad gaat hij samen met de ridder Gawain op zoek naar de beruchte lady Ragnell, een oeroude en oerlelijke vrouw waarvan men zegt dat ze het antwoord weet op de moeilijkste vragen, hoewel ze altijd een hoge beloning vraagt. En inderdaad: ze wil met een van die twee heren trouwen in ruil voor het goed antwoord….

De gevoelens

Wanneer de gevoelens voor het eerst met z’n allen bij elkaar komen, en niet weten wat ze met elkaar moeten beginnen, verzint de dwaasheid een spel: verstoppertje. Ieder gevoel verstopt zich op een passende plek, wat maakt dat de dwaasheid ze allemaal makkelijk terug kan vinden. Behalve de liefde, die in een rozenstruik is gaan schuilen. De dwaasheid is bang voor de dorens en gaat prikkend met haar breinaald op zoek naar de liefde – maar ze maakt haar per ongeluk blind

Zie ook