Kinderen van Hercules

door: Nilo Berrocal
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 6 jaar
Speelduur
45 min
Categorie
Prijzen
1 x 45 min € 410,-
2 x 45 min € 740,-
3 x 45 min € 1100
(dezelfde dag op dezelfde locatie)
(excl € 50,= reiskn en 6% BTW)

schoolvoorstellingen
va 6 jr max 100 leerlingen

Nilo Berocal

Cabaretesk verteltheater omlijst met vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek
Nilo neemt ons mee op reis naar werelden waar we normaliter nooit zouden komen. Hij jongleert met woorden, en het geluid van een bamboefluit verandert in de stem van de wind. Zijn vingers laten ons watervallen zien waarin kleurrijke vissen spartelen


Kinderen van Hercules

In het donkerste uur van de nacht komen een oude man en eenenveertig kinderen aan in het dorp. Onder de brug liggen ze dicht bij elkaar om zich te weren tegen de kou. De oude man, hun begeleider, zingt liederen om de kinderen te troosten. Vroeg in de ochtend haasten velen zich naar de brug om de kinderen op te vangen. De bakker, die als eerste is gearriveerd, heeft al zijn versgebakken brood meegenomen om aan de kinderen gegeven.

 

Nilo Berrocal Foto GHengeveld_70De oude man legt uit dat ze al lang onderweg zijn, gevlucht voor de oorlog. Maar niet iedereen in het dorp is zo vrijgevig als de bakker; velen zijn wantrouwig en proberen anderen ervan te overtuigen deze kinderen geen opvang te geven.

 

Wanneer de burgemeester besluit om de oude man en kinderen toch in het dorp te laten blijven, ontstaat grote onenigheid en verdeeldheid in het dorp; sommigen willen deze vreemdelingen niet in hun achtertuin zien bivakkeren, maar de meerderheid wil de uitgeputte vluchtelingen niet aan hun lot overlaten. Maar wie zijn deze kinderen dan? Het zijn De Kinderen van Hercules: ja, de grote held Hercules!

 

Zie ook