Odyssee en Icarus en Daedelus

door: Gery Groot Zwaaftink
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 8 jaar
Speelduur
50 minuten
Categorie
Prijzen
1 x 30-45 min: € 350,=
2 x 30-45 min: € 550,=
3 x 30-45 min: € 750,=
excl € 50,= reiskn
excl 6% BTW

Gery Groot Zwaaftink

Verteller Gery Groot Zwaaftink biedt al 20 jaar een gevarieerd programma van verhalen en muziek voor kinderen en volwassen. Sprookjes, legenden en Griekse Mythen zoals Odysseur en Icarus. In elke voorstelling klinkt muziek, van luisterliedjes tot meezingers.

Griekse Mythen


Icarus en Daedelus

De jongen die niet kon vliegen
Deze vertelling gaat over Daedalus, de uitvinder en genie, die met zijn zoon Icarus Athene moet ontvluchten vanwege een ongelukkig voorval n.l. de dood van zijn neef Talos.

Op Kreta bouwt hij het labyrint voor de Minotaurus in opdracht van Koning Minos. Om aan deze koning te ontsnappen, maakt hij vleugels. Tijdens de vlucht stort Icarus naar beneden omdat hij te hoog vliegt.

Een voorstelling met een schimmenspel en muziek

De avonturen van Odysseus

De held Odysseus moet, door een eed gedwongen, vechten in Troje. Na 10 jaar weet Odysseus door een list deze stad te veroveren. Hij beledigt de goden en daardoor zwerft hij nog eens 10 jaar rond voordat hij zijn geliefde Ithaka weer terugziet. Onderweg beleeft Odysseus allerlei avonturen en eenmaal thuis aangekomen, moet hij ook nog eens 100 vrijers verslaan. Pas dan kan hij zijn vrouw Penelope weer in zijn armen sluiten.

Een heftige en mooie vertelling door verteller Gery Groot Zwaaftink, ondersteund door muziek en lichtbeelden.

 

 

Perseus en Medusa

De dappere Perseus gaat, om zijn moeder te redden, op zoek naar Medusa de Gorgo, een afschuwelijke heks met giftige slangen als haren.

Zij kon letterlijk iemand doen verstenen van angst. Perseus gaat de strijd met haar aan.

leeftijd vanaf 8 jaar

 

Ver­tel­ler Gery Groot Zwaafink nam ze in een zaal­tje in mo­len De Valk mee op de won­der­lij­ke om­zwer­vin­gen van de held en zijn vrien­den. De avon­tu­ren zijn soms best wreed. Maar Zwaafinks ma­nier van ver­tel­len, zijn in­le­vings­ver­mo­gen en mu­zi­ka­le in­ter­mez­zo’s maak­ten dat de kin­de­ren daar geen last van had­den. Ook niet bij an­de­re Griek­se my­then die hij la­ter ver­tel­de.
22 juli 2018

Zie ook