Het kleine ventje onder het fornuis.

door: Veerle Ernalsteen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
6-9 jr
Speelduur
40 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 voorstelling: € 400,=
2 voorstell. : € 650,=
3 voorstell. : € 800,=
excl €100,= reiskosten
excl 6% BTW
school max 100 lln

Veerle Ernalsteen

Fris, eigenzinnig en met humor
Veerle Ernalsteen brengt sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken.

Ze behoort tot de top vertellers in Vlaanderen.

Het kleine ventje onder het fornuis.

Staat Jack op een dag hutsepot te maken met uien, prei, witte boerentenen, twee varkensoren en vier varkenspoten – de geur vult de hele keuken! – als daar een klein ventje vanonder het fornuis komt gekropen.  Een scharminkeltje, mager en hongerig, en of ‘Jack geen kommetje overschot heeft voor een arm klein kereltje als hij’.  En als Jack zijn grote hart opent en toestemt, dan …

De prinses van Amsterdam

Ze had ogen zo  blauw en zo grijs en diep als de zee rond de grote stad Amsterdam.  En met die twee felle kijkers kon de prinses alles zien. Ze keek ermee dwars door de dikke muren van haar kasteel op de uitkijk naar goud en juwelen.  Want daar hield ze wel van. En toch … toen ze trouwde was dat met een arme visserszoon, want daar hield ze uiteindelijk ook van.  Hoe dat zo gekomen is, vraag je me? Wel, dat is een heel verhaal!

De reuzeaardappel

Er was eens een aardappel die groeide en groeide en groeide … en op een dag kwam de boer voorbij: ‘Wat voor een aardappel is me dat! Die neem ik mee!’ .  Maar dat lukte hem niet alleen.  Daar had hij de hulp voor nodig van zijn vrouw,  zijn knecht,  zijn meid,  zijn kind,  zijn paard,  zijn koe, …. Kortom van de hele boerderij. Een meespeelverhaal om bij uit de bol te gaan!

Zie ook