Griezelverhalen uit Oost en West

door: Christina Millet
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
9-12
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 45 min: €400,=
2 x 45 min: €750,=
3 x 45 min: €1000
excl €50,= reiskn
excl 6% BTW

Christina Millet


Vertelt met hart en ziel
Christina Millet won in 2015 de Belgisch/Nederlandse vertelwedstrijd om de “Grijze Kanarie”. Ze vertelt expressief en levendig aan jong en oud, heeft een aantal geïllustreerde kinderboeken op haar naam, en runt het vertelpodium Nasrudin Verteltheater te Deventer.

Griezelverhalen uit Oost en West

Griezelen is van alle tijden en alle culturen. Je zou het niet denken, maar de beste griezelaars zijn de Japanners! In hun folklore komen veel goede en spannende spookverhalen voor. Maar ook de Engelsen staan bekend om verhalen met een sterke griezelfactor. 

De verdwijning van de Maan
is een prachtig klassiek Engels verhaal over een gevaarlijk moerasgebied waarin zeer veel akelige creaturen huizen die vooral ’s nachts tot leven komen. Ze houden niet van licht, dus wanneer de Maan schijnt, dan kan een verdwaalde reiziger zijn weg nog een beetje vinden door de duisternis. Maar op maanloze nachten is er weinig hoop op een veilige thuiskomst. Wanneer dit de Maan ter ore komt, maakt ze zich zorgen en wil ze zelf gaan kijken wat er aan der hand is. Zij daalt af naar de Aarde en loopt over het donkere moeras. Voor dat ze het weet hebben de kwade wezens haar overmeesterd. De maan is weg! De mensen in de omringende dorpen zijn radeloos….

 

Hoichi zonder oren
is een beroemde Japanse legende, een spookverhaal dat in 1965 werd verfilmd. Het gaat over een blinde muzikant, die beroemd is om zijn zang en zijn virtuoos spel op de biwa. Hij woont in een klooster, waar de monniken voor hem zorgen. Op een dag is hij allen in het klooster en wordt hij door iemand benaderd die hem vraagt voor een zeer doorlucht gezelschap te komen musiceren. Hij gaat mee, zonder te weten dat het een gezelschap van geesten is, de leden van een zeer tragisch omgekomen familie van samurais. Zij willen hem de ballade horen zingen over hun eigen ondergang. Nacht om nacht gaat Hoichi met de geest mee, tot dat een van de monniken alarm slaat. Echter, de geesten laten zich de muzikant die hen zo ontroert niet zomaar afpakken…

 

Zie ook