Sprookjes, sagen en legendes

door: Gery Groot Zwaaftink
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
va 7 jaar
Speelduur
20- 30 minuten per verhaal
Categorie
Prijzen
1 x 30-45 min: € 350,=
2 x 30-45 min: € 550,=
3 x 30-45 min: € 750,=
excl € 50,= reiskn
excl 6% BTW)

vanaf 7 jaar/ Volwassenen
schoolvoorstellingen
va 7 jr max 70 lln

Gery Groot Zwaaftink

Verteller en troubadour met verhalen voor volwassenen en kinderen
biedt al meer dan 20 jaar een gevarieerd programma van verhalen en muziek. In elke voorstelling klinkt muziek. Meezingers luisterliedjes en soms gaat er een extra muzikant mee.

Spannende en smeuige verhalen voor jong en oud uit Nederland, Engeland en Ierland


De legende van de Witte Wieven

Er zijn veel sagen en legenden in de Achterhoek. Bekend zijn de verhalen over de Witte Wieven en andere geesten.
Albert, een arme boerenzoon, heeft een oogje op Johanna. Alleen vindt haar vader Hendrik, een rijke boerenzoon, een betere partij. Het wordt een wedstrijd om de hand van het meisje. In de nacht moeten de mannen met een haarspit naar de Witte Wievenkuil. Wie het eerst terugkeert, krijgt de schone Johanna.

 

kort verhaal De ‘heks van ‘s-Heerenberg’ Mechtelt ten Ham

De ‘heks van ‘s-Heerenberg’ Mechtelt ten Ham, weduwe van de stadsbode van ‘s-Heerenberg, wordt van hekserij beschuldigd, op de Laak in Azewijn gewogen en te licht bevonden en op de Galgenberg op de brandstapel verbrand.

Mechtelt ten Ham is in ons land niet de eerste, wel de laatste ‘heks’ die haar leven eindigt op de brandstapel. Sedert de invoering van deze straf in 1224 zijn duizenden mensen op beschuldiging van ketterij, hekserij en toverij ter dood gebracht.

 

De draak van Gelderland

Ongeveer 1200 jaar geleden leefde er in Gelderland een draak die de hele omgeving terroriseerde. Met het dier wordt een afspraak gemaakt. De bevolking zal eens in het jaar een jonge vrouw sturen met een kudde vee. Op een mooie dag is de dochter van de graaf aan de beurt. Wichart van Pontis, smoorverliefd op haar, bindt de strijd aan met het ondier.

 

De geschiedenis van Rutger van Gemert

Een spannend verhaal over Rutger, een jongeman die tijdens de 3e kruistocht met een groot leger naar Jeruzalem trekt, om daar te vechten. Onder leiding van de Engelse koning Richard Leeuwenhart wordt Rutger als verkenner vooruit gestuurd en maakt hij kennis met het leger van Sultan Saladin, aanvoeder van de Saracenen. Met veel geluk en de hulp van God weet Rutger te ontsnappen.

 

Chuchulain

Ierse legende uit 1500. De held Chuchulain is in dienst van koning Conchobar.

Sagen en legendes

Stel u voor: U zit met z’n allen rondom het vuur. Buiten giert de wind om het huis. Tja, en dan komen de verhalen. Al snel gaat het over datgene waar men bang voor is. Het bovennatuurlijke, de geestenwereld.
Duur: in overleg

Zie ook