Eerwraak

door: Nilo Berrocal
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 14 jaar/ volw
Speelduur
45 min
Categorie
Prijzen
1 x 45 min € 410,-
2 x 45 min € 740,-
3 x 45 min € 1100

excl € 50,= reiskn
excl 6% BTW)

Nilo Berrocal Vargas

Nilo Berrocal Vargas (Nederland/Peru) staat bekend als een van de beste theatrale vertellers van Nederland. Hij is acteur, regisseur, muzikant en een meester in het creeren van beelden

Het verhaal Kroniek van een aangekondigde dood van de Colombiaanse schrijver Garcia Marquez en het drieduizend jaar oude verhaal van Orestes zijn de bronnen voor Nilo’s Eerwraak.
Moderne, actuele verhalen over mensen die elkaar, bezeten door woede, willen vernietigen.

De Aangekondigde dood

Een productie van Het Verteltheater, geïnspireerd op “De kroniek van een aangekondigde dood” van Gabriel Garcia Marquez. De mooie Angela wordt midden in de nacht door haar kersverse echtgenoot teruggebracht naar haar ouderlijk huis omdat ze geen maagd meer is. Een paar uur later wordt Santiago Nasar als een varken afgeslacht. Door deze gebeurtenissen zal het leven in het dorp aan de oever van de grote rivier nooit meer hetzelfde zijn.

Orestes

Dit is misschien het meest indrukwekkende verhaal uit de Griekse oudheid; 2500 jaar geleden schreef de grote dichter Aischylos dit epos.

Nilo brengt Orestes in een modern jasje, waardoor het toegankelijk wordt voor alle leeftijden. Orestes gaat over wraak. Vader trekt ten strijde en komt terug met een vriendinnetje; moeder gaat vreemd met een op macht beluste kerel. Moeder doodt vader en God Apolo fluistert in het oor van Orestes dat hij de dood van zijn vader moet wreken.Wat staat deze jongen nu te doen? Wat een dilemma; misschien kan hij de wijsheid van de luisteraars wel gebruiken

Zie ook