DE ZAAK DONNIE $

door: Storytelling\Theater Lab:
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 14 jaar/ volwassenen
Speelduur
65 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
1 x 60 min € 1100,=
2 x 60 min € 1650,=

Excl € 100,-= reiskn per dag
(3 spelers en DJ)
Excl 9% BTW

Schoolvoorstelling max 100 lln
Theater max 100 lln

Storytelling\Theater Lab

Persoonlijk verhalen vol beats en energie

Storytelling\Theater Lab is het productiehuis van Storytelling Centre. Jaarlijks produceren ze verschillende theatervoorstellingen, altijd met (persoonlijke) verhalen als uitgangspunt, maar verder zo divers als theater kan zijn.

DE ZAAK DONNIE $ 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

Wat zou jij doen als je opeens 1 miljoen euro op je rekening hebt staan? Een villa kopen? Een wereldreis maken? Nooit meer werken? Of doodgaan, zoals Donnie $. deed?

Vier vrienden groeien samen op in armoede. In een wijk vol ellende. Maar hun vriendschap, hun ‘hechte bende’ houdt ze bij het goede. Tot op een dag een van hen een een grote geldprijs wint. Het is Donnie S die altijd zei als kind: “Later wil ik zwemmen in een zee van geld, in een zee van donnies”, nog niet wetende dat hij niet veel later in diezelfde zee verdrinkt. Wie is er verantwoordelijk voor de dood van Donnie? Wie heeft de grootste schuld? Wie aasde er het meest op zijn money? Hierbij verklaren wij “DE ZAAK DONNIE $.” voor geopend.

De theatrale thriller “DE ZAAK DONNIE $.” is een mix van waargebeurde verhalen, fictie, spoken word en live muziek. De voorstelling zoomt in op de rol en invloed van geld op jongeren en toont zowel de lichte als de duistere kanten ervan. Jongeren zijn extra vatbaar voor het idee om snel rijk te worden en vallen gemakkelijk ten prooi aan online loterijen of advertenties met ‘snel geld maken’

Storytellers Ferhat Kaplan, Tania Monteiro, Robbie Wallin en Marjolein Frijling delen, naast het verhaal van Donnie S., hun persoonlijke verhalen rondom geld, schulden en armoede. In alle eerlijkheid onderzoeken de storytellers hun eigen relatie met geld: hoe ver zouden zij zelf gaan om miljonair te worden?

 

Optioneel te boeken met workshop rondom het thema geld en schulden.

Concept, tekst en regie: Marjolein Frijling
Storytellers: Ferhat Kaplan, Tania Monteiro, Robbie Wallin en Marjolein Frijling
Dramaturgie: Arjen Barel

Zie ook