De zaak Donnie $ – LU€KY DAY

door: Storytelling\Theater Lab:
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 14 jaar/ volwassenen
Speelduur
65 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
vanaf september 2023 beschikbaar

1 x 60 min € 1100,=
2 x 60 min € 1650,=

Excl € 120,-= reiskn per dag
(4 spelers)
Excl 9% BTW

Schoolvoorstelling max 100 lln
Theater max 100 lln

Storytelling\Theater Lab

Persoonlijk verhalen vol beats en energie

Storytelling\Theater Lab is het productiehuis van Storytelling Centre. Jaarlijks produceren ze verschillende theatervoorstellingen, altijd met (persoonlijke) verhalen als uitgangspunt, maar verder zo divers als theater kan zijn.

De zaak Donnie$  -LU€KY DAY

(vanaf september 2023 beschikbaar)

“Een tragikomische theatrale docu over jonge mensen met grote schulden en een diep verlangen weer rustig te kunnen slapen.”

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Maybe it’s my lucky day: één kraslot van vijf euro, gekregen van een collega. Mijn lippen zijn gortdroog en mijn handen trillen, wanneer ik het laatste vakje open kras met de euromunt in mijn rechter hand. Zou het dan toch? Een klein fortuin, waarmee ik al mijn schulden in één keer af kan lossen. Geen schulden meer. Nooit meer schulden. Eindelijk weer slapen. Eindelijk. Weer. Slapen.

 

De voorstelling LU€KY DAY is een mix van story-telling, spoken word en muziek, met als thema schulden en geldproblemen bij jonge mensen. Er heerst nog altijd een gedachte  dat personen zelf “schuldig” zijn aan het hebben van schulden en ook het stigma rondom jonge met schulden blijkt nog altijd te bestaan: schuldenaren zijn lui, werkloos, zien zichzelf als slachtoffer en doen zelf niets aan hun problematiek. Onze performers gaan aan de haal met deze opvattingen. Kloppen deze wel of is hier sprake van een single story? Kan jij je verplaatsen in een jonge medeburger met schulden?

De theatrale thriller “De zaak Donnie $ – Lucky Day.” is een mix van waargebeurde verhalen, fictie, spoken word en live muziek. De voorstelling zoomt in op de rol en invloed van geld op jongeren en toont zowel de lichte als de duistere kanten ervan. Jongeren zijn extra vatbaar voor het idee om snel rijk te worden en vallen gemakkelijk ten prooi aan online loterijen of advertenties met ‘snel geld maken’

Storytellers Ferhat Kaplan, Tania Monteiro, Robbie Wallin en Marjolein Frijling delen, naast het verhaal van Donnie S., hun persoonlijke verhalen rondom geld, schulden en armoede. In alle eerlijkheid onderzoeken de storytellers hun eigen relatie met geld: hoe ver zouden zij zelf gaan om miljonair te worden?

 

Optioneel te boeken met workshop rondom het thema geld en schulden.

Concept, tekst en regie: Marjolein Frijling
Storytellers: Ferhat Kaplan, Tania Monteiro, Robbie Wallin en Marjolein Frijling
Dramaturgie: Arjen Barel

Zie ook