De Koning van Katoren

door: Eric Borrias
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
7-12 jr
Speelduur
60 minuten
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
1 x 55 min: € 450,=
2 x 55 min: € 800,=
3 x 55 min: € 1000,=
excl € 50,= reiskn
excl 6% BTW
Theater € 100,= reiskosten

schoolvoorstellingen
va 6 jr max 100 leerlingen
In Theaters
va 6 jr max 200 leerlingen

Eric Borrias

Verteller van het jaar 2016
Eric Borrias is niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land.  Met zijn brede repertoire en groot talent weet hij al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd.

 

De  Koning van Katoren

Naar het boek van Jan Terlouw (Gouden Griffel)
Dit boek is ook verfilmd.

Schaken is simpel. Het gaat erom dat de koning geen kant meer op kan! Maar wat als er geen koning meer is? De vrolijke koning van het land Katoren is gestorven, zes zure ministers regeren het land en hebben helemaal geen zin in een nieuwe koning. Maar in de nacht dat de oude koning sterft, wordt Stach geboren. Hij wil de nieuwe koning van Katoren worden. Daarvoor moet hij eerst de draak van Smook verslaan, de granaatappelboom stoppen, de vogels van Decibel stil krijgen en nog vier, haast onmogelijke, opdrachten vervullen.

Stach is vastbesloten! Zijn doorzettingsvermogen en optimisme steekt de bevolking van Katoren aan en langzamerhand begint iedereen te geloven dat Stach de nieuwe koning wordt. Hij wakkert hun vrijheidsdrang aan. Maar of de ministers dat laten gebeuren?

KONING VAN KATOREN haalt actuele thema’s aan, zoals het milieu, onbegrip tussen mensen,de wapenwedloop, gebrek aan samenwerking. Een spannende voorstelling en een prima aanknopingspunt voor thematische lessen.

Met lesbrief

Zie ook