De Droomkaravaan

door: Christina Millet
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 9 jaar
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 50 min: € 400,=
2 x 50 min: € 750,=
3 x 50 min: €1000,=
excl € 50,= reiskn
excl € 100,= reiskn >150 km
excl 6% BTW

Schoolvoorst max 80 leerlingen

Volwassenen
1 x 65 min € 600,=

Christina Millet

Vertelt met hart en ziel en weet jong en oud te betoveren.
Vertelster Christina heeft jarenlang ervaring als verteller en runt haar eigen Nasrudin Verteltheater in Deventer. Uit haar reizen langs de oude Zijderoutes haalde zij inspiratie voor haar pakkende Oosterse vertellingen. Op 13 maart 2015 won ze de landelijke vertelwedstrijd De Grijze Kanarie.

Gertjan Adema brengt met zijn klassieke gitaar spanning en verbinding in het verhaal. Zijn muziek variëert van Perzische improvisaties tot rock.

 

De Droom Karavaan

Een inspirerend en spetterend sprookje uit 1001 Nacht over hoe je dromen werkelijkheid kunnen worden, als je erin gelooft.

De arme schoenlapper Maroef slaat op de vlucht voor zijn gemene vrouw. Hij vraagt om hulp en deze wordt hem op verbluffende wijze gegeven. Daardoor belandt hij in een vreemd land, waar de armen altijd arm zijn en de rijken altijd rijk.

Maar wat gebeurt er als je straatarm bent en je toch gaat gedragen als een rijke, gulle koopman? Maroef probeert het, en er ontketent zich een reeks wonderbaarlijke gebeurtenissen, die zijn wildste dromen overtreffen. Hij trouwt zelfs met de prinses! Maar het avontuur gaat verder…. kleurrijk en muzikaal, met veel verrassende wendingen en een magische sfeer, geheel in de uitbundige 1001-Nacht stijl!

Door het verhaal en de erbij horende lesbrief, maken kinderen via de zijderoute een verbinding tussen Oost en West.

Daarnaast worden ze uitgenodigd na te denken over waarden in materiële en immateriële zin.

Zie ook