De avonturen van Coyote de Wolf

door: Nilo Berrocal
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
va 4 jaar / va 6 jaar
Speelduur
20 min/verhaal
Categorie
Prijzen
1 x 45 min € 410,-
2 x 45 min € 740,-
3 x 45 min € 1100
(dezelfde dag op dezelfde locatie)
(excl € 50,= reiskn en 6% BTW)

schoolvoorstellingen
va 6 jr max 100 leerlingen

Nilo Berrocal

Cabaretesk verteltheater omlijst met vrolijke Zuid-Amerikaanse muziek
Nilo Berrocal neemt ons mee op reis naar werelden waar we normaliter nooit zouden komen. Hij jongleert met woorden, en het geluid van een bamboefluit verandert in de stem van de wind. Zijn vingers laten ons watervallen zien waarin kleurrijke vissen spartelen.

De avonturen van Coyote de Wolf

Coyote De Wolf is een leuke en slimme bedrieger. Hij laat de kinderen kennis maken met de geboorte van de lekkerste vruchten van het Amazone oerwoud en met de bewoners van het grote bos, die deze goddelijke vruchten willen stelen.

De guayave vindt iedereen het lekkerst, maar de mamey heeft een smaak om van te watertanden, en het ruikt zó lekker. Als je in een mispel bijt, word je onmiddellijk vrolijk en ga je lachen totdat je fijn duizelig wordt. Als de kolibrie van de mango proeft wordt hij verliefd, het gordeldier wil leren zwemen , en de vleermuis vliegt pirouettes in dronkenschap. Maar Coyote wil de goudgele ananas want die ruikt naar hemelse vruchten.
Voor de kleintjes heeft Nilo Berrocal een groot arsenaal aan verhalen. Daarbij bespeelt hij verschillende Zuid-Amerikaanse instrumenten en zijn verhalen zitten vol met liedjes die de kinderen kunnen meezingen.

Twee verhalen voor kleuters:

Hoe kwam konijn aan zijn lange oren 4+ / 6+

“Luister lief konijn: als je groter wilt zijn, breng me het vel van de slang, de huid van een grote baviaan, breng me de huid van de tijger, als je groter wil zijn!”

Na Honderd Jaar is Bosgeest Wakker 4+

Hij lust geen groenten, hij lust geen fruit, wat hij wil eten is vlees, heel veel vlees. Maar wat voor vlees…

En vanaf 6 jaar:

De kleurendief

Op een dag worden alle dieren van de Amazone wakker. Tot hun grote schrik zijn ze niet wit, niet zwart, laat staan bontgekleurd. Alle dieren zijn helemaal grijs. Om zijn kleuren terug te krijgen moet de papegaai weer vriendjes worden met de krokodil.

De kok, de jager en de houthakker

Ze waren zeer goede vrienden maar toen kwam er een vrouw in het dorp. De kok wordt verliefd, de jager wordt boos en de houthakker verdwijnt.

Verdwaald in de Amazone

Jantje is een slimme jongen die per ongeluk verdwaalt in het oerwoud aan de oever van de Amazonerivier, waar het wemelt van de piranha…

 

 

Zie ook