De Toverbuik

door: Christina Millet
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
7 - 10 jaar
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 45 min: € 400,=
2 x 45 min: € 750,=
3 x 45 min: €1000,=
excl € 50,= reiskn
excl € 100,= reiskn >150 km
excl 6% BTW

Schoolvoorst max 80 leerlingen

Christina Millet


Vertelt met hart en ziel
Christina Millet won in 2015 de Belgisch/Nederlandse vertelwedstrijd om de “Grijze Kanarie”. Ze vertelt expressief en levendig aan jong en oud, heeft een aantal geïllustreerde kinderboeken op haar naam, en runt het vertelpodium Nasrudin Verteltheater te Deventer.

Gertjan Adema brengt met zijn klassieke gitaar spanning, kleur en verbinding in het verhaal. Hij begeleidt verhalenvertellers en dichters uit binnen – en buitenland. Daarnaast treedt hij internationaal op met vooruitstrevende en experimentele festivalvoorstellingen.

 

De Toverbuik 

Een vos die zijn sluwheid misbruikt om ten koste van anderen aan eten te komen – tot hij een koekje van eigen deeg krijgt. Een haan met een toverbuik die de strijd aandurft met een hebzuchtige tiran. Een hofmuzikant die vriendschap sluit met de gevaarlijke, bloeddorstige honden van de koning – alles bij elkaar een spannende, dynamische en interactieve beestenboel!

Christina Millet Toverbuik Foto Richard Mijnten 2Deze voorstelling past o.a. bij het thema dieren en vogels. De verhalen zijn niet alleen vermakelijk,  ze hebben ook inhoud, het zijn als het ware lessen in zuiver menselijk denken en handelen, ook in de omgang met dieren. Thema’s zoals rechtvaardigheid, moed, vertrouwen en het temmen van je eigen woede komen impliciet aan de orde.

 

 

 

 

 

Met lesbrief (o.a. andere met een opdracht om kinderen aan de hand van kleurrijke plaatjes een verhaal uit de voorstelling na te laten vertellen)

Speelvlak: 5 x 3 m, speellokaal, klein theater

 

 

Zie ook