Braam-Hak De ontdekking van Doornroosje

door: Rood Verlangen
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
6 -10 jr
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
Dagprijs € 1290,=
1-3 voorst/dag op School
of schoolvoorst in theater
max 90 leerl./voorst.
incl reis- & verblijfkn
excl 6% BTW


Dagprijs Theater €1650,=
voor 1-3 Schoolvoorst. in theater
tot 140 leerl./voorst.
incl reis- & verblijfkn
excl 6% BTW

Theaterprijs 1 voorstelling
€ 1290,= (tot 100 plaatsen)
€ 1650,= (tot 300 plaatsen)

Rood Verlangen

is een dynamisch muziektheatergezelschap dat volksverhalen, ingebed in muziek van beroemde componisten, op theatrale wijze vertelt en speelt.

Accordeonist Nico-Jan Beckers en klarinettist Auke Reuvers maken voorstellingen in samenwerking met gastspelers.

Dit seizoen Pieter van Terheijden die al jaren bij diverse jeugdtheatergezelschappen speelt, en te zien in de TV serie Van God Los (2012), en in de TV film Vast (2011).

 

Braam Hak

Het sprookje Doornroosje opnieuw belicht. Braam-Hak is het verhaal van Peer Doolaert die als verslaggever verzeilt raakt in een wereld van intrige, bedrog en verborgen geheimen, maar gelukkig ook een wereld van goede raad, geluk en een prachtige prinses.

Peer Doolaert is verslaggever. Hij is in de hoofdstad op de Jaarlijkse Nationale Braam-Hak, een feest dat nu al 99 jaar wordt gevierd. Maar wat er nu precies gevierd wordt? Peer gaat op onderzoek uit en vraagt allerlei mensen over het hoe en waarom van Braam-Hak. Niemand kan het hem uitleggen. Ja, er wordt door mannen met bijlen in een enorme braamstruik gehakt. Maar die struik groeit meteen weer dicht! En wie er doorheen komt krijgt het meisje, zegt men. Alleen is dat nog nooit iemand gelukt. En niemand weet waarom.

Vreemd… maar Peer geeft niet zomaar op! Met een opname-apparaat en microfoon reist hij door het land om het verborgen verhaal achter Braam-Hak te vinden. En wat hij ontdekt, is dat zijn puzzeltocht uiteindelijk eindigt in een sprookje waarin hij zelf een hele belangrijke rol speelt.Rood-verlangen-Braam Hak Doornroosje Taart

 

Spel:  Pieter van Terheijden
Accordeon & Spel: Nico-Jan Beckers
Klarinet & Spel: Auke Reuvers
Verhaal: Geïnspireerd op Doornroosje van Grimm
Met lesbrief

“Vakmanschap en samenwerking spatte ervan af. de combinatie van muzikanten die ook speelden en het decor verplaatsten en de speler die zichzelf door het decor manoeuvreerde was van buitengewone kwaliteit.”

“…het sprookje is op deze wijze ook bijzonder aantrekkelijk voor jongens…”

“De manier waarop het stuk stapje voor stapje op zijn plek viel, door de verschillende karakters die door Pieter, Nico-Jan en Auke allen vertolkt worden, maakt dat het stuk voelt als een warme jas.”

Recensie en beoordeling Cultuur in de klas PleinC

Zie ook