De Vliegende Hollander

door: Bastiaan de Zwitser
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 9 jaar/ vanaf 12 jaar
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 55 min: € 485,=
2 x 55 min: € 785,=
3 x 55 min: € 950,=
excl € 50,= reiskn
excl 6% BTW)

schoolvoorstellingen
va 9 jr max 100 leerlingen

Bastiaan de Zwitser & Sara van Gennip

Als een ambachtelijke meesterkok brouwt Bastiaan in de hersenpannen van de luisteraars zoete, zoute en zelfs pittige verhalen. Weergaloos zwaait hij met zijn personagepollepels en grappige gebaren door de verbeeldingskeuken van het publiek; bundelt alles tot één verhaal. En zo strelen zijn gerechten alle smaken tot een indrukwekkende beleving. En altijd met een Zwitsers accent.

Sara van Gennip schrijft verhalen waarin mensen discussiëren, liefhebben en geloven tegen beter weten in. Af en toe wordt er heel symbolisch een biggetje in geslacht. In 2015 werd Sara genomineerd voor de Dioraphte Cementprijs, de VPRO Bagagedrager, de Lowlands Schrijfwedstrijd en won zij de Boekenweek Schrijfwedstrijd.

De Vliegende Hollander

Storytelling  & Spoken Word

“Al die willen slaven vervoeren, moeten mannen met baarden zijn. Jan Pier, Tjores en Korneel, die hebben baarden, zij varen mee.“

Op donkere stormnachten dwaalt het spookschip van de Vliegende Hollander over de zeven zeeën. En wie hem ziet, die gaat dood. Maar dat is niet zo.  Om de Vliegende Hollander te begrijpen moet je weten waar hij vandaan komt.

Bastiaan de Zwitser vertelt De Vliegende Hollander (2)Verhalenverteller Bastiaan de Zwitser en Spoken Word Artieste Sara van Gennip hebben zich verdiept in dit tragische zeemansverhaal waarin een duistere pagina van de Nederlandse geschiedenis wordt beschreven: de slavenhandel van de WIC.

Een meeslepend epos over integriteit, slavernij en de prijs die wij betalen om iets te bereiken wat we echt willen hebben.sara.2013.thomasvd

 

Verteller Bastiaan de Zwitser

Spoken Word Sara van Gennip

Zie ook