Beowulf

door: Bastiaan de Zwitser
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 8 jaar en Schoolbreed
Speelduur
30 min
Categorie
Prijzen
1 x 30 min: € 385,=
2 x 30 min: € 585,=
3 x 30 min: € 785=

excl € 50,= reiskn

schoolvoorstellingen
va 8 jr max 100 leerlingen

Bastiaan de Zwitser

Een ambachtelijke verhalenverteller

Met een achtergrond als Toneelschrijver en acteur heeft Bastiaan een fijn gevoel voor taal en verhaal en spint met gemak de draad van de mooie oude sagen en sprookjes. Als acteur en gids werkt hij in het Spoorwegmuseum en als verteller is hij een welkome gast op Festivals, in musea en op scholen.

Beowulf

De moed om iets te doen, om je hoofd boven het maaiveld te steken en je de wereld eigen te maken. Dat is wat een held zoals Beowulf doet.

Bastiaan de ZwitserBeowulf is het archetypische verhaal van de strijd van de held tegen het kwaad wat in honderden vormen al duizenden jaren over de hele wereld verteld wordt. In dit geval gaat het om de Viking Beowulf die het monster Grendel moet verslaan.

Bastiaan de Zwitser heeft er een spannend en grappige bewerking van gemaakt die de rol van de held en de cultuur van de Vikings prachtig weergeeft.

Lesbrief aanwezig

 

Gebaseerd op het oudste epische gedicht dat in een taal geschreven is die duidelijk een oude vorm van het huidige Engels is, waarschijnlijk uit de 8e of 10e eeuw. 

Zie ook