Beowulf

door: Bastiaan de Zwitser
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 8 jaar en Schoolbreed
Speelduur
30 min/45 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
1 x 30 min: € 385,=
2 x 30 min: € 585,=
3 x 30 min: € 785=

excl € 50,= reiskn
excl 9% BTW

schoolvoorstellingen
va 8 jr max 100 leerlingen

Bastiaan de Zwitser

Een ambachtelijke verhalenverteller

Met een achtergrond als Toneelschrijver en acteur heeft Bastiaan een fijn gevoel voor taal en verhaal en spint met gemak de draad van de mooie oude sagen en sprookjes. Als acteur en gids werkt hij in het Spoorwegmuseum en als verteller is hij een welkome gast op Festivals, in musea en op scholen.

Beowulf

De moed om iets te doen, om je hoofd boven het maaiveld te steken en je de wereld eigen te maken. Dat is wat een held zoals Beowulf doet.

Bastiaan de ZwitserBeowulf is het archetypische verhaal van de strijd van de held tegen het kwaad wat in honderden vormen al duizenden jaren over de hele wereld verteld wordt. In dit geval gaat het om de Viking Beowulf die het monster Grendel moet verslaan.

Bastiaan de Zwitser heeft er een spannend en grappige bewerking van gemaakt die de rol van de held en de cultuur van de Vikings prachtig weergeeft.

Lesbrief aanwezig

 

Gebaseerd op het oudste epische gedicht dat in een taal geschreven is die duidelijk een oude vorm van het huidige Engels is, waarschijnlijk uit de 8e of 10e eeuw. 

 

Reacties programmeurs 4 febr 2019:

“Geweldige verteller, goede interactie met kinderpubliek.”

“De intensiteit waarmee het verhaal werd verteld vond ik heel bijzonder. De kinderen leefden ook helemaal mee.”

“Wat ik goed vond dat hij dit vrij onbekende verhaal spannend wist te maken door het te verbinden met hoe kinderen verhalen voorgeschoteld krijgen (tekenfilms, youtube filmpjes); geluidseffecten, komisch geweld. De brutale jongetjes voor me konden daar helemaal in meegaan. Interactie was erg leuk en daarmee won hij de kinderen.”

“Een middeleeuws heldenverhaal. Zeer goed verteld. Bastiaan wist de kinderen te boeien en ging goed om met hun commentaren. Ik vind zijn laatste voorstellingen heel erg de moeite!
– Fijne en beeldende verteller. Spannend verhaal en goede interactie met het publiek.
– Fijne verteller met een helder verhaal.
– Erg leuke verteller, goed gedaan! Knap hoe hij het verhaal zo ingekort heeft

 

Zie ook