Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

door: Ayşegül Karaca
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 15 jaar 
Speelduur
45 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater, Voortgezet Onderwijs CKV,
Prijzen
Met muzikant
1 x 45 min € 650,-=
2 x 45 min € 950,-=

In Theater
Schoolvoorst. in theater
1 x 45 min: € 950=

Excl € 100,-= reiskn per dag
Overnachting € 50,- pp/nacht
Excl 9% BTW

Ayşegül Karaca 

Ayşegül Karaca, een jonge Turks-Nederlandse actrice en zangeres, is geboren met een oogafwijking waardoor zij door het leven gaat met een zicht van twintig procent. Zij ziet wazig; net zoals wij onder water zien. 

Ayşegül groeide op in Schiedam, in een gezin waarin ze moest opboksen tegen de eeuwenoude mannencultuur en waar uithuwelijking nog de norm was. Zij koos een andere weg en verloor al jong haar hart aan het theater en de muziek.

In 2019 ging haar eerste solovoorstelling, Ik zie, ik zie wat jij niet ziet in première en in 2021 volgt Oogentroost. Haar voorstellingen kenmerken zich door de lichte en levenslustige manier waarop de zware thema’s over het voetlicht brengt.  

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Confronterend en hartverwarmend levensverhaal van Ayşegül.

Ze trapt het raam open en springt op het kozijn. Haar benen wiebelen vervaarlijk heen en weer. In de verte hoort ze warme vrouwenstemmen zingen. Er verschijnt een lach op haar gezicht.

200307_Ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet-4-1047x648-c-center

Er zijn van die verhalen die verteld moeten worden. Verbazingwekkend en meeslepend. Verhalen die je ontroeren, boos maken, of laten lachen. Regisseur Celil Toksöz verzamelt zulke verhalen en maakt er een hartverwarmende voorstelling van. Het waargebeurde verhaal van Ayşegül  Karaca is hier één van.

In Ik zie, ik zie wat jij niet ziet staat Ayşegül op en confronteert het publiek met haar levensverhaal. Op een verrassende, humoristische en soms interactieve wijze vertelt zij over haar jeugd en deelt zij de ervaring van het niet kunnen zien met het publiek. Een muzikale voorstelling waarin Turkse zang en ingrijpend spel elkaar afwisselen. 

Spel: Ayşegül Karaca
Muziek: ModarSalama
Samenstelling en regie: CelilToksöz
Regie-assistentie en dramaturgie (stage): Ivana Cult
Dramaturgie: Elena SerranoGonzalez
Onderzoek en interview: Anne van Delft
Met speciale dank aan: Sophie Kassies

Zie ook