Een verhaal vertelklaar in 30 minuten

door: Hans van Woerkom
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volw
Speelduur
2 uur- 1 dagdeel
Prijzen
Incompany
max 20 deelnemers
€ 400,= / dagdeel
of € 700,= / hele dag
excl € 50,= reiskn
excl 21% BTW

‘Ik heb geen tijd om een verhaal voor te bereiden. Ik vind het moeilijk om kinderen lang te boeien. Ik vind het lastig om een verhaal te onthouden.’

Als één van deze meningen voor u klopt, is deze vertelworkshop iets voor u. Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor leerkrachten in het basisonderwijs. Hij wordt gegeven door Hans van Woerkom, enthousiast verhalenverteller en verteltrainer.
Hans schreef het boek ‘Een Schatkist vol Vertelgeheimen’ om leerkrachten te helpen om sneller en beter een verhaal voor te bereiden en te vertellen. In deze praktische workshop leert u via simpele stappen een verhaal sneller voorbereiden en vertellen. Als u het vertellen kunt inzetten in uw lessen, heeft u een geweldige manier om u te verbinden met de kinderen en ze langer te boeien dan ooit.
Het boek met DVD en CD is verkrijgbaar in de boekhandel.
DOELGROEPEN: leerkrachten, lerarenopleidingen en Pabo’s. Zeer geschikt voor teams

Zie ook

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...

Leerlingen Workshop bij Konijn is Jaloers

Marjo Dames

Workshop na voorstelling met spelopdrachten waarbij het gedrag van de verschillende dieren uit de voorstelling wordt uitgebeeld. En scenes waarin klassikaal een korte situatie uit de voorstelling wordt nagespeeld.