coaching

door: Ernst Weerstra
Lees verder

Boek deze workshop

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassenen
Speelduur
van 1 uur tot 1 dagdeel
Prijzen
€ 50,=/ uur
excl 21% BTW

Ik geef ook individuele coaching in verhalenvertellen en Spreken in het openbaar.

Voor spreken in het openbaar kunt u o.a. coaching krijgen op de doelgerichte opbouw van uw speech, contact en interactie met toehoorders, het beeldend en boeiend spreken.

Ervaren vertellers kunnen coaching krijgen op hun verhaal of verteltheater-voorstelling. Je kunt bijvoorbeeld werken aan het beeldend vertellen van een verhaal, je presentatie, spel, compositie, vormgeving, spanningsopbouw en ritme van de verteltheatervoorstelling.

Op basis van jouw verhaal werk ik vooral aan jouw eigen beelden bij het verhaal en hoe je beelden creëert bij je publiek.
Wat kom je als verteller tegen bij de voorbereiding van je verhaal, en hoe is het verhaal opgebouwd?
Hoe loopt de spanningsboog in je verhaal, hoe kan je met spanning spelen en hoe werk je met ritme?
Wat wil jij het publiek met dit verhaal vertellen?
Hoe wil je het verhaal vertellen ?
Hoe presenteer je jezelf als verteller?
Naast een goed verhaal werk je ook aan je lichaamstaal, gebaren en beweging, mimiek, stemgebruik en aan een levendige interactie met het publiek.

Uitgaande van jouw persoonlijke kwaliteiten ondersteun ik je graag om de door jou gestelde doelen te behalen

Zie ook

Workshop Verhalen vertellen met kinderen

Theater Hutsepot – Tom Van Mieghem

Tom laat ze in de schatkamer van de fantasie ronddwalen en zorgt ervoor dat iedereen buiten komt met een schat waar hij/zij trots op is. Kinderen komen met vondsten die je zelf van tevoren niet zou kunnen bedenken.

Leerlingen Workshop bij Juwelen Oma

Marjo Dames

Hoe beeldt je zonder attributen uit dat je gaat inbreken net als Oma en Ben dat deden, of samen in een scootmobiel langs door de stad scheurt ? En een eigen verhaal over een spannend moment in hun leven herinneren en vertellen. Voorafgaand speelt Marjo op accordeon wat oude liedjes uit oma’s tijd.

Workshop Vertellen met kinderen

Ernst Weerstra

In deze workshop begint Ernst met het vertellen van een kort verhaal. Daarna gaan de leerlingen met elkaar verhalen maken (improviserend vertellen), in verschillende verhaal stijlen, en zelf een verhaal verzinnen.

workshop vertellen met kinderen

Marjo Dames

VertelWorkshops schoolbreed door Marjo Dames o.a. Gedichten van Annie MG Schmidt en Prentenboeken zonder tekst worden gebruikt om de kinderen te laten (na)vertellen. Of Rijmen van Roald Dahl gebruikt als springplank voor vertellen. Of De leerlingen gaan samen een verhaal verzinnen met behulp van een talking stick.

Leerlingen Workshop bij Dr Proktors Schetenpoeder

Marjo Dames

Scenes waarin klassikaal enkele korte scenes uit de voorstelling worden gespeeld. o.a. fysiek uitbeelden Hoe je door de lucht vliegt, dat je terug naar de aarde valt, hoe beeldt je uit dat je door stinkend rioolwater zwemt...

Leerlingen Workshop bij Konijn is Jaloers

Marjo Dames

Workshop na voorstelling met spelopdrachten waarbij het gedrag van de verschillende dieren uit de voorstelling wordt uitgebeeld. En scenes waarin klassikaal een korte situatie uit de voorstelling wordt nagespeeld.