Toverbloem Romanial

door: Theater Lumiere
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
5 - 12 jaar
Speelduur
50 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
1 x 50 min: € 450,=
2 x 50 min: € 800,=
3 x 50 min: € 1100,=

excl € 50,= reiskn
excl 6% BTW)

schoolvoorstellingen
va 6 jr max 90 leerlingen
Eigen lichtinstallatie kan meegebracht worden

Theater max 200 lln

Theater Lumière 

Theater Lumière maakt jeugdtheater en literaire producties en werd in 1997 opgericht door Anja Nicola.

Verteller Stefan Papp is een veelzijdig en fysiek acteur die met veel enthousiasme voor zowel volwassenen als kinderen optreedt op theaterfestivals. Hij volgde toneelacademie Maastricht, speelt bij Teatro Munganga, en daarvoor tien jaar bij kindertheater Basta en heeft een grote affiniteit met zijn kinderpubliek.

Regisseuze Anja Nicola volgde de toneelschool in Arnhem, en begon in de 70er jaren in Arnhem met haar theatergroep Spektakel, waarmee zij kleinschalige voorstellingen op scholen en in de wijken bracht.

 

DE TOVERBLOEM ROMANIAL 

Bewerking van een sprookje uit Mallorca
Tabor is een jonge man, verhalenverteller van beroep, en reist samen met zijn opa de wereld rond. De verhalen heeft hij geleerd van zijn opa die ook verhalenverteller is.

Maar ze kunnen nu niet verder want de oude man ziek geworden. Erg ziek. En hij wil niet naar een dokter. Om hem de pijn een beetje te doen vergeten, vertelt Tabor hem het sprookje over Toverbloem Romanial, de toverbloem waarmee je zieke mensen beter kan maken.

De oude koning is ziek en kan alleen beter worden met de toverbloem Romanial. Zijn drie kinderen, twee prinsen en een prinses, gaan die bloem zoeken. Wie hem vindt zal de nieuwe koning of koningin worden.

Maar als jonge, stoere prins heb je toch zeker wel iets beters te doen dan naar zo’n stuk onkruid te zoeken? Ze stoppen er dan ook snel mee. Hun zusje Bernadette gaat alleen verder op een spannende zoektocht,want niemand weet waar die bloem groeit.

Spel en decor: Stefan Papp
Regie en kostuum:  Anja Nicola
Idee en bewerking: Kees van Loenen
Thema’s :Jong-oud, jaloezie, onbaatzuchtige liefde

Eigen lichtinstallatie kan meegebracht worden.

Zie ook