Sinterklaas legenden De bisschop van Myra

door: Hans van Woerkom
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
volwassenen
Speelduur
ongeveer 30 minuten.
Categorie
Cultuureducatie,
Prijzen
1 x 30 min € 425,-
2 x 30 min € 775,-

Excl Reiskosten € 50,=
excl 6% BTW

Hans & Onno combineren verhalen en muziek.

Ga met ze mee en beleef avonturen vol spanning en humor. Verhalenverteller Hans is energiek en vertelt heel expressief. Muzikant Onno bespeelt verrassende en exotische instrumenten.

 

Legenden over de bisschop van Myra
Na een korte inleiding over de geboorte van Nicolaas en het bisschop worden vertelt Hans drie legenden over het leven van Sint Nicolaas, ofwel Sinterklaas. Het bijzondere is dat steeds het getal 3 een rol speelt.

De drie meisjes
een buurman van Nicolaas wordt straatarm en moet misschien wel zijn dochters verkopen als slavin. (voor volwassenen: dreigen prostituée te worden) Nicolaas komt in actie.

De drie studenten
drie rijke studenten komen aan bij een herberg aan de rand van Myra. Ze krijgen een vorstelijke maaltijd en bier. Gaan slapen op de zolder. De herbergier en zijn vrouw komen de trap. De man heeft een grote bijl …

De drie onschuldige soldaten en de drie generaals 
in Myra wordt een consul omgekocht die drie soldaten ter dood laat brengen: Nicolaas stapt op de beul af; Nicolaas heeft gesproken met drie generaals, die een opstand gaan bestrijden. Ze worden als helden in Rome ingehaald. Door jaloezie komen ze in de gevangenis. Hopeloze situatie tot ze gaan bidden tot Nicolaas. De keizer en de prefect krijgen een merkwaardige droom …

Zie ook