Iran vs Israel

door: Sahand Sahebdivani
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 14 jaar
Speelduur
55 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
op aanvraag

Sahand Sahebdivani


Verteller van het jaar 2014.
Sahand en Raphael wonnen met My father held a gun de Amsterdam Fringe Gold Award 2017.

Sahand is een Nederlandse verteller van Iraanse komaf. Hij is een graag geziene gast op nationale en internationale podia, waar hij sinds 1999 zijn verhalen drietalig ten gehore brengt.
Hij is de oprichter en uitbater van vertelpodium Mezrab, waar hij sinds kort met collega verteller Raphael Rodan een nieuwe stijl in het vertellen doceert.

Raphael Rodan, inmiddels woonachtig in Amsterdam, woonde in het Engelse Sussex maar is geboren in Galilea, Noord Israël. Met zijn ‘When Cain met Abel’ voorstelling maakte hij onder andere furore op het Edinburgh Fringe Festival. Hij verweeft oude verhalen met hedendaagse thema’s, waarmee hij op subtiele wijze ingaat op de situatie in zijn moederland.

Iran vs. Israel (Engelstalig)

(speelt tot december 2017)
Twee jonge kunstenaars ontmoeten elkaar in Amsterdam. Eén is een Israëlisch, de ander een Iraniër. Gezworen vijanden, of mogelijke beste vrienden?

Sahand en Raphael zijn even oud. Hun moeders zijn zelfs in het zelfde land geboren. Toch worden ze geacht vijanden te zijn, de een heeft namelijk een Iraans paspoort, de ander een Israelisch. Terwijl het publiek vaak niet eens kan zien wie waarvandaan komt! Tijdens deze show delen ze elkaars verhalen en frustraties.

Iran vs. Israel is een kortere bewerking van de hitvoorstelling Kingdom of Fire and Clay. Deze is geproduceerd door de Storytelling Centre, en heeft meer dan 55 voorstellingen in 6 landen in Europa gespeeld.

Spel en vertellers: Sahand Sahebdivani en Raphael Rodan
Muziek: Anastasis Sarakatsanos

 

Zie ook