Monsters van alle tijden, vier verhalen op één dag

door: Nancy Wiltink
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
4-12 jaar
Speelduur
30 min per verhaal + 15 min nagesprek
Categorie
Prijzen
1 x € 300,-
2 x € 450,-
3 x € 550,-
4x € 650,-
Excl Reiskosten € 50,=
excl 6% BTW

Nancy Wiltink

Voor de kinderboekenweek 2017 heeft Nancy Wiltink een schoolbreed verhalenprogramma voor alle leeftijden.
Dit programma is zonder Zandtekenaar

Nancy vertelt verhalen voor volwassenen en aan kinderen, ze verzamelt en bewerkt verhalen en ontwikkelt verhalenprojecten. Met heldere stem verleidt ze haar publiek onbekend terrein te verkennen.

 

Kinderboekenweek 2017 ‘klassiekers’, vier verhalen op één dag

‘Monsters van alle tijden: klassieke kinderboeken verteld voor kinderen van nu’ gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken

- Groep 1 /2 : Max en de Maximonsters (20  min verhaal en 10 min nagesprek)

Een jongetje is stout geweest en moet nu zonder eten naar bed. Ha! denkt hij. Helemaal niet erg, ik maak gewoon een schip van mijn bed en zeil naar een eiland waar de monsters wonen.

- Groep 3/4: ‘Mijn huisdier is een monster (30 min + 15 min nagesprek)
‘ gebaseerd op ‘Een heel gewoon kikkervisje’ (het monsterboek van Steve Kellogg)

Marieke heeft een oom in Schotland die altijd een bijzonder verjaardagscadeau stuurt. Dit jaar is het een kikkervisje. Saai? Niet voor Marieke, die dol is op dieren. Maar wat doe je als je kikkervisje alleen van Sushi houdt en zó groot wordt, dat hij niet eens meer in het bad past?

Groep 5/6: ‘Hoe kom ik van die twee gemene oudjes af ?  (30 min + 15 min nagesprek)
gebaseerd op De Griezels (Roald Dahl)
De meeste opa’s en oma’s zijn lief. Maar mijnheer en mevrouw de Wit niet. Ze hebben hun kinderen en kleinkinderen het huis uit gepest en nu is het de beurt aan de dieren in de buurt. Als die ook op de vlucht zijn geslagen beginnen ze elkaar te pesten. Ze bedenken de meest ergerlijke streken: mevrouw de Wit smeert het kunstgebit van mijnheer de wit in met sambal en mijnheer de Wit neemt wraak door een electrische motor in te bouwen in de rollator van mevrouw de Wit. Tenslotte zijn de dieren het beu. Zij slaan terug.

Groep 7/8: ‘Medusa’s hoofd moet eraf’   (30 min + 15 min nagesprek)
gebaseerd op De huiveringwekkende mythe van Perseus (In boekvorm opnieuw verteld door Imme Dros). Een oeroud Grieks verhaal over een held die de opdracht krijgt om een eng monsterwijf te verslaan. Dan zal zijn oom hem koning maken. Een monsterwijf met ogen die je verstenen, een haardos van slangen en twee nare zussen met wie ze samenspant. Perseus heeft opgeschept dat hij dat wel even zal fiksen. Maar nu het echt zover is, durft hij wel? En dan? Houdt zijn oom zich wel aan zijn belofte?

Zie ook