Een Vreemd Kerstfeest

door: Hans van Woerkom
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
Volwassenen,
Speelduur
10 - 60 min
Categorie
Prijzen
1 x 45 min € 425,-
2 x 45 min € 775,-
3 x 45 min € 1090,-
Excl Reiskosten € 50,=
excl 6% BTW

Hans & Onno combineren verhalen en muziek.

Ga met ze mee en beleef avonturen vol spanning en humor. Hans is energiek en vertelt heel expressief. Onno bespeelt verrassende en exotische instrumenten.

Een Vreemd Kerstfeest

Verschillende korte kerstverhalen verteld door Hans van Woerkom en muzikaal omlijst door Onno van Tongeren.

De Schat van Lambertus
Lambertus, een al wat oudere Rotterdammer, is een huisjesmelker. Hij zit op zijn geld, telt het graag en is niet van plan om er veel van te delen. Hij heeft twee bijna volwassen dochters die altijd iets van hem willen. ‘Nee,’ is zijn bekende antwoord. Geld genoeg, maar gelukkig?

Niet echt. En juist deze Lambertus droomt over een enorme schat in Parijs, vlakbij ‘La Tour d’Eiffel’. Lambertus weet niet hoe snel hij Rotterdam moet verlaten.’Vader, het is bijna Kerst. U laat ons toch niet in de steek.’ ‘Die schat laat ik me niet ontglippen. Ik ga.’ In Parijs wacht Lambertus een grote verrassing, maar geen prettige…
Speelduur: 25 min.

Een Vreemd Kerstfeest
De Schotse vioolspeler Reinald Johnson zit op de dag voor Kerstmis met de handen in het haar. Het geld is op en het eten ook. Janet, zijn vrouw, weet niet meer hoe ze de eindjes aan elkaar moet knopen. Vroeg in de middag gaat de telefoon. Ene Donald McGregor heeft direct een vioolspeler nodig voor zijn kerstviering, want de beoogde speler is ziek geworden. Reinald gaat meteen op weg. Kijkend naar de golven hoort hij in zijn hoofd de liedjes die hij wil spelen. Maar het wonderlijkste gebeurt op de weg terug. Vanuit de zee nadert het gevaar..
Speelduur: 20 a 25 min.

De Wens
George is een houthakker, die in een huisje aan de rand van het bos woont. Hij leeft daar samen met zijn vrouw Sarah, zijn vader Tom en zijn moeder Molly. Alle drie hebben ze zo hun problemen. Zijn vrouw Sarah wil nog zo graag een kindje, zijn vader Tom loopt met een stok en zijn moeder Molly zit in een oude schommelstoel. Ze is pas blind geworden. George zou ze graag willen helpen, maar hoe? Het is winter en George zoekt een boom uit die hij wil omhakken. Net als hij begint, hoort hij een zacht geluid. Hij kijkt omhoog en ziet een havik, die op het punt staat om aan te vallen, maar wat is zijn prooi?
Speelduur: 10 min.

 

Wolven in de Kerstnacht

Een echtpaar in Zweden (Lapland) met twee kinderen wonen in een gehucht. Voor kerstavond wil vader (Sven) inkopen voor het hele dorp gaan doen in de stad. Hij rijdt weg in de arrenslee door de sneeuw. Hij komt in vele winkels, maar het is zo druk, dat hij nogal laat teruggaat. Het is al donker. De bakker had verteld dat er wolven gesignaleerd waren.

De man wil snel naar huis, rijdt in de sneeuw langs een oud vrouwtje en neemt haar mee. Plotseling horen ze wolven die steeds dichterbij komen. Ze besluiten om de inkopen om de beurt naar de wolven te gooien. Dat vertraagt de wolven maar ze blijven komen.

Als alles op is, moet vader een belangrijke en moeilijke beslissing nemen. Om het vrouwtje te redden, offert hij zichzelf op. Hij springt van de slee en zet snel de ton (waar de inkopen in zaten) over zijn hoofd. De wolven stoppen en proberen de ton omver te duwen.

Moeder en kinderen staan bezorgd te wachten. Het oude vrouwtje arriveert bewusteloos in het dorp. Buren gaan gewapend op zoek naar vader. Grote spanning of ze met vader terugkomen. Tenslotte komen ze terug met vader. Hij herstelt na een goede nachtrust.

Het vieren van de kerst is anders, maar het is de mooiste kerst ooit. Alle mensen van het kleine dorpje zitten op de deel van een boerderij en delen het weinige eten, dat er nog over is, met elkaar. Sven heeft het overleefd en dat is het belangrijkste

Zie ook