De Mahabharata

door: De Jonge Honden
Lees verder

Boek deze voorstelling

of neem contact op: 030-272 30 22 /info@verteltheater.nl

Leeftijd
vanaf 10 jr. Heel geschikt voor Voortgezet Onderwijs
Speelduur
60 min
Categorie
Cultuureducatie, Theater,
Prijzen
1 x 50 -75 min: € 600,=
2 x 50 min: € 800,=
3 x 50 min: € 1100,=

excl € 105,= reiskn
excl 6% BTW)

schoolvoorstelling max 120 lln

De Jonge Honden, Verhalen maar dan anders…

Ergens op een geheime locatie twee meter onder de zeespiegel kwamen drie jonge verhalen Vertellers, Sahand Sahebdivani, Rik Vuur en Nina Moelker, bij elkaar om met een missie het vertellen van verhalen definitief uit het stof te trekken.

Ze bundelden hun krachten; geheime wapens, vuurkunsten en betoverende muziek, tot verhalen zoals ze nog nooit zijn verteld.

 

Een Indiase “Game of Thrones” van bijna 4000 jaar oud!

Vijf broers groeien op aan het hof van hun neef de kroonprins en zijn negenennegentig broers. Wanneer ze allemaal ergens beter in zijn dan de kroonprins beginnen de problemen. Jaloezie mondt uit in toernooien en weddenschappen in veldslagen. Tot het hele koninkrijk verscheurd wordt over de vraag; “wie hoort er nu eigenlijk op de troon?” In een strijd met miljoenen speren, stampende olifanten en regens van pijlen, wordt  iedereen gedwongen een kant te kiezen. Ook als je dat eigenlijk niet wil.

De Mahabartatha is een heilig boek van bijna 4000 jaar oud maar vooral een erg spannend verhaal over vriendschap, verraad, loyaliteit en lotsbestemming. De jonge honden brengen dit langste epos ooit tot leven in 1 uur tijd in hun eigen Jonge Honden stijl vol vuur, wapengekletter en muziek.

Regie advies: George Isherwood en Eric Borrias
Decor: Merel Noorlander

 

“Prachtige beelden, talige teksten en mooie muziek. Een mooi verhaal. Alle ingrediënten zijn aanwezig in deze sprankelende voorstelling.”

“drie spelers die bijzonder goed op elkaar waren ingespeeld, prettige vertelstemmen. elkaar aanvulden en die het verhaal écht wilden vertellen.”

 

Recensie beoordeling Cultuur in de klas PleinC ***

 

Zie ook