Kinderboekenweek

Ons aanbod voor het thema voor de Kinderboekenweek 2018  “Vriendschap”Kinderboekenweek

Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018.

De auteur van het Kinderboekenweekgeschenk is Jozua Douglas, bekend van o.a. De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is illustrator Milja Praagman.

Het motto bij het thema Vriendschap is Kom erbij!

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.


Zie hieronder 12 voorstellingen over Vriendschap:

(u kunt van rechts naar links door de voorstellingen scrollen of op de rondjes klikken)
Daarnaast hebben wij diverse voorstellingen gebaseerd op kinderboeken.

Voorstellingen

Zie hieronder 12 voorstellingen voor de Kinderboekenweek 2018 “Vriendschap”. Het kan gaan over BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline.